Hirdetés

A Sun felvásárolja a StorageTeket



|

Hirdetés

A felvásárlást mindkét cég igazgatótanácsa jóváhagyta, az ügylet várhatóan a nyár végén, ősz elején zárul le. A Sun és a StorageTek összesített éves bevétele megközelíti a 13 milliárd dollárt. A kiadott közleményben a Sun hangsúlyozza, a két vállalat termékei és technológiái kiegészítik egymást és a létrejövő cég igen előkelő pozíciókkal rendelkezhet az adattárolási és -menedzsment piacon.

A StorageTek a felvásárlás után teljesen a Sun szervezetébe integrálódva folytatja tovább a működését. Scott McNealy, a Sun elnök-vezérigazgatója az ügylet bejelentése kapcsán hangsúlyozta, a vállalat részéről logikus lépés volt az adattárolási piac felé elmozdulás. A szigorúbb törvényi szabályozások miatt a vállalatok és hivatalok egyre több adatot termelnek és tárolnak, illetve az egészségügyben is várható az adatok elektronikus rögzítésének és tárolásának rohamos terjedése, amely megnöveli a tárolási eszközök és menedzsment-megoldások iránti igényt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.