Hirdetés

A Symantec is csatlakozott



|

Hirdetés

A Symantec „kiemelt” (premium) tagja lett az Anti-Phishing Working Groupnak (APWG), melyet internetszolgáltatók, technológiai cégek és rendőrök hoztak létre azzal a céllal, hogy felderítsék és megakadályozzák az adathalász akciókat. Ez az újabb fajta online bűncselekmény hivatalosnak látszó, de valójában a bűnözők ellenőrzése alatt lévő webhelyekre csalja az áldozatot, aki miután azt hiszi, hogy például bankjával került kapcsolatba, gyanútlanul megad minden érzékeny személyes információt, mert azt hiszi, hogy ezekre a banki rendszer frissítése miatt van szükség.

A Symantec számára a kiemelt tagság azt jelenti, hogy képviselője részt vesz az APWG munkáját irányító bizottságban, képviselteti magát az egyes alcsoportok és találkozók munkájában, valamint a technológiai tesztekben, mint ahogy hozzáférhet az APWG információs adatbázisához is, melyeket az ismertté vált ügyekről állítanak fel.

A Symantec megrendelésére elvégzett fogyasztói vizsgálat szerint a felhasználók 42.5 százaléka tart az online csalástól, míg 32 százalék kijelentette, a csalások miatt nem is szándékozik az interneten keresztül banki ügyleteket végezni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.