Hirdetés

A személyes fájlokat is törölhetik a Megauploadról



|

Úgy tűnik, hogy a héten azok is elveszítik minden dokumentumukat, akik legális adatokat tároltak a fájlmegosztón.

Hirdetés

A Megaupload ügye tovább bonyolódik, miután az oldalt leállították illegális tartalmak megosztása és támogatása miatt. Nem csak az alapítót és a vezetőket tartóztatták le, de a Megaupload.com összes eszközét is elkobozták. Ez a legfrissebb hírek szerint egyben azt is jelenti, hogy minden legális adat is odavész.

 

A cég elmondása szerint több millió felhasználó tárolta a megosztón saját adatait, többek között családi fotóit, személyes dokumentumait, vagy mentéseit. A Megaupload úgy tárolta ezeket az adatokat, hogy külső cégeket bízott meg a feladattal, bizonyos díjazás ellenében. Mivel a hatóságok a vállalat minden pénzét befagyasztották, a tárolt adatokért senki sem fizet ezeknek a cégeknek.

 

 

A legfrissebb hírek szerint a Carpathia Hosting és a Cogent Communications Group, amelyek az adatokat tárolták, már most csütörtökön megkezdik azok végleges törlését. Amint azt egy levélben állították, a kormány lemásolt néhány adatot a szerverekről, azonban fizikailag semmit sem vittek el. Mivel a keresési igényeiket végrehajtották, már nincs joguk, hogy hozzáférjenek ezekhez az adatokhoz. Egyik cég szóvivője sem kívánt nyilatkozni az ügyben.

 

A Megaupload egyik ügyvédje, Ira Rothken ugyanakkor azt mondta, dolgoznak azon, hogy megakadályozzák a legalább 50 millió felhasználó adatainak törlését. Rothken arról is beszélt, hogy amellett, hogy az adatok a Megaupload védelme során is fontosak; az amerikai kormány érdeke is, hogy megvédje a felhasználókat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.