Hirdetés

Egy hét múlva nem lesz Google háttérkép



|

Eddig beállított hátterünk még látható, de újat már nem adhatunk meg.

Hirdetés

Nemrég még arról adhattunk nagy örömmel hírt, hogy a Google lehetővé teszi egyedi témák (saját háttér) használatát a Gmailben. Ez mindenképpen színesebbé teszi a levelezést, hiszen a gyári – a közönség körében sikeres – grafikai sablonok mellett saját kedves fotónkkal dobhatjuk fel postaládánkat. Ezek után kissé meglepett minket, hogy a keresőóriás nemrégiben kiadott közleménye, miszerint a Google.com keresőoldalon pedig vége a testreszabási lehetőségnek.

 

A közlemény meg is indokolja a lépést, bár cseppet sem kimerítően:
„A Google kezdőlapján a háttérképek révén a felhasználók különböző képeket választhattak a klasszikus minimalista megjelenés helyett. Mivel most arra törekszünk, hogy mindenki számára még korszerűbbé tegyük a Google keresőoldalát, nem fogjuk tudni biztosítani ezt a személyre szabási lehetőséget.”

 

A levelezőprogram persze nem keresőoldal, de azért kissé ellentétesnek érezzük a két egymáshoz közeli időpontban kiadott rendelkezést. Talán többet átlátunk a Google szándékaiból, ha figyelembe vesszük, hogy a cég már egy ideje elhatározta az iGoogle testre szabható portál leépítését is, tekintettel arra, hogy a legtöbben már mobil alkalmazások segítségével szerzik be a híreket, információkat. Talán a Google a mobil trendeknek rendeli alá a háttérképet, talán szimplán optimalizálnak, mindenesetre a gyerekek már csak a Windows háttérről mosolyognak rám egy hét múlva.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.