Hirdetés

A szemre is veszélyes a mobiltelefon



|

Hirdetés

A mobiltelefonok káros hatásairól gyakorlatilag megjelenésük óta megoszlik a szakértők véleménye. Míg egyesek úgy tartják, semmilyen kimutatható káros hatása nincs a vezeték nélküli telefonálásnak, az ezzel ellentétesen gondolkodók már több érvet is felsorakoztattak állításaik bizonyítására.

A Technion kutatóintézet szerint az eddig mobiltelefonokkal kapcsolatban nem vizsgált szem is jelentősen sérülhet a telefonok által kibocsátott sugárzástól: Egy két héten át tartó kísérlet keretében halott szarvasmarhák szemét 2,2 milliwattos, 1,1 GHz-es folyamatos sugárzásnak tették ki. Az 50 perces sugárzási periódusokat mindig 10 perces szünet követte. A vizsgálatok közben kimutatható volt a szürkehályog jellegű káros elváltozás megjelenése a szemlencse felületén. A fele ekkora erejű de kétszer tovább tartó sugárzás pontosan ugyanezeket a tüneteket produkálta, tehát kimondható, hogy mindegy, mekkora a sugárzás, ha az időtartam hosszú vagy rendszeres időközönként éri a szemet.

Az intézet munkatársa, Levi Schachter szerint fontos lenne, hogy a telefonok gyártói ne vegyék semmibe az egészségügyi határértékeket készülékeik gyártásakor, mint ahogy az manapság igen gyakran előfordul.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.