Hirdetés

A szingapúriak 80 százalékának van mobilja



|

Hirdetés

Az Infocomm Development Authority júniusi adatai szerint május végétől június végéig 16.900 új előfizetővel gyarapodott a mobiltulajdonosok tábora, és ezzel elérte a 3.34 milliót, ami pontosan a lakosok 80.1 százaléka. Ezzel szemben a hagyományos telefonról 80 ezer további előfizető mondott le, belőlük most már csak 1.91 milliót tartanak nyilván a sziget-városállamban, ami a lakosság 45.9 százaléka. Személyhívóval pedig már csak a lakosság 5.3 százaléka rendelkezik.

A szingapúri Business Times szerdai számában megjelent cikk szerint most először lépte túl a mobilelőfizetők száma a 80 százalékot, miközben a rögzített vezetékes előfizetők száma immár 15. hónapja szakadatlanul csökken. Az IDC regionális kutatási igazgatója szerint még így is van a mobilpiac növelése számára lehetőség - a potenciált az adatszolgáltatások növekvő népszerűsége biztosítja, mint amilyen pl. a feljavított SMS vagy a multimédiás üzenés. Ezzel együtt a piac közeledik a telítődés felé, ami a szolgáltatók esetében azt jelenti, hogy egyre zsugorodik a nyereséges növekedés lehetősége, a játéktér áttevődik számukra a felhasználónkénti átlagos bevétel mértékére - amit a minőségi szolgáltatások biztosítanak. Szingapúr lefedettségben azonban így is elmarad Tajvan és Hongkong mögött, ahol egyre gyakoribb, hogy egy előfizető több előfizetéssel is rendelkezik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.