Hirdetés

A szűkülő kínálat miatt nőnek a memóriaárak



|

Hirdetés

Az alacsonyabb kapacitású 128 megabites DDR 266 MHz-es és DDR 333 MHz-es memória lapkák ára 25 százalékkal ment fel az elmúlt három hétben, mondja a memóriaforgalmazó Simms International értékesítési és marketing igazgatója, Gavin Troxler. A nagyobb kapacitású eszközök, így a DDR266/33 és 400, ára 12-14 százalékkal nőtt ugyanezen időszakban. Jelentős árhullámzás is megfigyelhető hosszabb távon, mert egy 256 DDR 333 modul ára tavaly decemberben kb. 150 dollár volt, ez egy hónappal ezelőtt 55 dollárra esett, ma pedig 75 dollárba kerül.

Az áremelkedést az utóbbi két hétben tovább erősítette az ausztrál dollár árfolyamának váratlan esése, mondja a Legend Australasia egyik vezetője, Bradley Dowe. A DDR 330 árának emelkedését a nagy kereslet is okozza, amit részben az is okozott, hogy sok cég leállt a DDR266 forgalmazásával, ugyanakkor nem nőtt a kereslet a nagyobb kapacitású DDR400 iránt sem - így fordulhatott elő, hogy a régebbi modell ára magasabb, mint a nagyobb kapacitású korszerűbb terméké. Az elmúlt hét hónap áremelkedései nem köthetők konkrét mozgató rugókhoz, így a jelenség minden bizonnyal ciklikus - véli Keith Hamilton, a Kingston Technology értékesítési vezetője.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.