Hirdetés

A törökök visszavágtak az Anonymous-nak



|

A török rendőrség 32 személyt vett őrizetbe, akik a gyanú szerint több hacker-akcióban is részt vettek.

Hirdetés

Az Anadolu Ajansi hírügynökség tudósítása szerint a hétvégén a török hatóságok 32 Anonymous csoporthoz tartozó hackert tartóztattak le, akik a gyanú szerint részt vettek az ország kormányzati oldalait megbénító webes támadásban. Az Anadoulu írása szerint a razzia 12 várost érintett, így például Ankarában és Isztambulban is történtek letartóztatások.


A lépés azt követően történt, hogy az Anonymous múlt pénteken támadást indított török kormányzati szerverek ellen, így fejezve ki nemtetszésüket a tervezett török internetes tartalomszűrés ellen. "Az elmúlt években azt tapasztaltuk, hogy a török kormányzat egyre inkább a markában akarja tartani a világhálót. Weboldalak és blogok elérését blokkolják, amely mellett folyamatosan inzultálják az online újságírókat. Most a kormányzat egy új webes tartalomszűrőt akar bevezetni augusztus 22-én, amely minden állampolgár netes cselekedetét naplózná" - írja nyílt levelében az Anonymous.

Törökország előtt egyébként Spanyolország is fellépett a hírhedt, NATO által is elítélt hacker bandával szemben, mivel a spanyol hatóságok pénteken három olyan személyt tartóztattak le, akik a gyanú szerint részt vettek bankok, cégek és a Sony szerverei ellen végrehajtott szolgáltatás megtagadás alapú (DDoS) támadásokban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.