Hirdetés

A Toshiba növelte kék lézerének teljesítményét



|

Hirdetés

A japán cég által újonnan kifejlesztett kék lézer dióda teljesítménye többszöröse a jelenlegi kereskedelmi modellekének, és állításuk szerint a legalacsonyabb zajszámot produkálja az eddig kifejlesztett hasonló diódák közül. Majdnem mindegyik jelenlegi optikai lemez rendszer a vörös vagy infravörös spektrumban működő lézereket használ A 650 megabájt tárkapacitású CD rendszerek 780 nanométeres hullámhosszú lézert használnak, míg a 4,7 gigabájtos DVD rendszerek 640 nanométerest. A kék vagy ibolyántúli fényt kibocsátó lézerekkel dolgozó újgenerációs rendszerek - mind a Sony által támogatott Blu-ray, mind a Toshiba és az NEC által támogatott Advanced Optical Disc - kb. 405 nanométeres hullámhosszon működik, s tárkapacitásuk 23 és 36 gigabájt között van.

A Toshiba új lézerének hasonló a hullámhossza, tehát a tárkapacitást nem tudja növelni, viszont nagyobb kimeneti teljesítménye és alacsony zaja miatt gyorsabban olvas és ír. Az alapvető sebesség változatok kifejlesztése még prototípus szakaszban van, ezért a bemutatón sem optikai lemez meghajtót mutat be a cég, hanem valószínűleg egy új típusú mutatópálcát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.