Hirdetés

A vállalatok nem frissítenek SP2-re



|

Hirdetés

Egy felmérés szerint azonban a vállalatoknak még csak a negyede telepítette a tavaly augusztusban kiadott szervizcsomagot.

136 ezer vállalati PC megvizsgálásával készített tanulmány azt találta, hogy a gépek több mint harmadán Windows XP futott, azonban csak 24 százalékukra volt feltelepítve a főképp biztonsági javításokat tartalmazó SP2. Az AssetMetrix szerint a cégek többsége azonban nem szándékosan tartózkodik a Windows XP frissítésének használatától: a felmérésben szereplő, Windows XP-t használó vállalatoknak csak 40 százaléka blokkolta szándékosan az SP2 telepítését. A felmérésből kiderül, hogy a kisebb szervezetek rendszerint magasabb arányban használnak gépeiken Windows XP SP2-t. A felmérésben részt vevő vállalatok 8 százalékánál kötelező az SP2 telepítése.

A Microsoft képviselője az eredmények kapcsán elmondta, azok megfelelnek a vállalat várakozásainak. A redmondi cég tavaly ősszel 800 nagyvállalat körében végzett felmérést, amelyből az derült ki, hogy túlnyomó többségük az idei év közepére tervezi a Service Pack 2 széles körű telepítését. A Microsoft képviselője hozzátette, hogy a nagyvállalatok általában egy új szoftver megjelenése után 12-18 hónappal váltanak. A Merril Lynch például az idei évre időzíti mintegy 50 ezer PC-jének frissítését a Windows XP második szervizcsomagjával.

A vállalatoknál hamarosan egyre több Windows XP-re kerül majd fel a Service Pack 2, mivel a április 12. után a Windows Update automatikusan minden számítógépre feltelepíti a frissítést, hacsak a felhasználó valamiféle segédprogrammal nem akadályozza meg. Az SP2 telepítése abban az esetben is elkerülhető, ha a vállalati PC-k a frissítéseket nem közvetlenül a Microsofttól töltik le, hanem a vállalat szerveréről. Az AssetMetrix azt javasolja a cégeknek, minden alkalmazásuk kompatibilitását ellenőrizzék, amíg lehet.

Az SP2-re való átállás azért is fontos lehet a vállalatoknak, mert a hamarosan megjelenő, az ígéretek szerint biztonsági újítások egész sorát felvonultató Internet Explorer 7 böngésző csak ezen az operációs rendszeren fut majd, a régebbi kiadásokon nem. A Windows XP SP1-hez jövő év végén szünteti be a terméktámogatást a Microsoft.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.