Hirdetés

A világ legmagasabb legótornya Budapesten



|

Guinness-rekordot döntött Budapesten a Hivatalos Legó-építők csapata.

Hirdetés

A múlt héten profi legó-építők egy csoportja érkezett Dániából Magyarországra, hogy megdöntsék a „legmagasabb, műanyag elemekből épített szerkezet” Guinness-rekordját. Az előző csúcstartó egy delaware-i diákcsoport volt, akik 500,000 elemből álló, 34.43 méter magas tornyot építettek.

Hirdetés

Mindössze négy nap alatt a csapat – néhány helyi gyerek segítségével – felépítette 34.76 méter magas tornyát a budapesti Szent István Bazilika előtt. Az építmény tetején egy legóból készült Rubik kockát helyeztek el, így tisztelegve a játék feltalálója, Rubik Ernő előtt.


A körülbelül 450,000 elemből álló torony a szakértőcsoport szerint mindenféle támasztéktól, vagy ragasztótól függetlenül, önmagában is megáll. A világcsúcsdöntés hivatalos oldalán az építési folyamat képekben is végigkövethető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.