Hirdetés

A világ legnagyobb PDP TV-je az LG-től



|

Hirdetés

A szélessávú TV 1080-soros magas felbontású (HD) progresszív leképezésű képet ad, és ezen a héten került a piacra.

A csomagban megtalálható egy komplett házi-mozi rendszer hangszórókkal, és egy top box fogadó egység is, a digitális földi sugárzás fogadására - nyilatkozta Karen Park, a szöuli cég szóvivője. Mintha a világ legnagyobb PDP TV-je nem lenne elég nagy szenzáció a nappaliban, az LG a TV-t és a hozzá járó egységeket 24-karátos arany festékkel szórta be. Ebből kifolyólag végeredményként nem csupán a világ legnagyobb, hanem a legdrágább PDP TV-jét sikerült megalkotniuk: a csomag egy sima 80 millió won-nyi (75 700 dollár) összeggel könnyíti meg a vásárlók pénztárcáját. A szóvivő elmondása szerint a cég az amerikai-, a közel-keleti- és a Független Államok Közösségének piacán is tervezi a megjelenésí, még az év vége előtt. A készülék több hüvelykkel nagyobb, mint a japán Matsushita Electric Industrial (Panasonic) által bemutatott TV. A készülék hasonló felbontásra képes, de "mindössze" 65 hüvelyknyi átlójú képernyő-méret mellett. Még csak aranyfestés és mellékelt házi-mozi rendszer sem jár hozzá, de már kapható Japánban, és elérhetőbb - de még mindig borsos - 2.08 millió yen-ért (20 195 dollár) kapható.




A Panasonic 2005-re tervezi a készülék amerikai piacon történő értékesítését. Az LG-nél ez a legnagyobb tömeggyártás alatt álló készülék. A most megjelent 71-hüvelykes panel prototípusát 2003 júliusában jelentették be. Az LG nagyobb szerepet szeretne magának a síkképernyős kijelzők globális piacából. Tervei szerint 2005-re 30 százalékos részesedést érnének el a PDP modul piacból, 2006-ra pedig az elsőszámú PDP TV gyártóvá szeretnének előrelépni.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.