Hirdetés

A világ legnagyobb RAM diskje



|

Hirdetés

A 40 darab RamSan 320-as lemezes tároló katalógus ára 4.7 millió, bár az amerikai kormány kedvezményt kapott. A telepítést a TMS OEM partnere, a Dynamic Solutions international végezte. Annyit tudni, hogy Washingtonban telepítették, nagy fájlrendszerek metaadatainak tárolására használják több adatbázis szoftver, közöttük az Oracle segítségével, valamint tárolói alkalmazások gyorsításához. Magyarán, a világ legnagyobb RAM meghajtója arra szolgál, hogy felgyorsítsa az amerikai kormány számára a több hatalmas adatbázis közötti keresztellenőrzést. Az adatbázisokban lekérdezéskor a program átnézi a teljes állományt, és kiemel minden releváns információt. Kiterjedt adatbázisok esetében az eljáráshoz hatalmas mennyiségű memóriára van szükség minden részlet tárolásához, mert ha nem tárolnak el minden információt ideiglenesen, akkor minden egyes lemezt külön-külön kell leolvasni, ami sokkalta hosszabb ideig tart.

Egy RamSan 320-as egység 64 gigabájt RAM-ot tartalmaz egy 3U méretű vázelemben. Az amerikai kormány által vásárolt gyorstároló három teljes magasságú vázat tölt ki 320 darab 2 gigabit/másodperces Fibre Channel porttal, míg az összesített I/O sebesség 36 gigabit/másodperc - vagyis egy nagyon komoly hardverrel van dolgunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.