Hirdetés

A vírusírókat nem vonzza a Mac



|

Hirdetés

A Sophos legújabb jelentése szerint a Mac vírusok csupán a bejelentett vírusok 0.16 képviselik az idén - vagyis a PC-k kb. 625-ször nagyobb valószínűséggel kaphatnak fertőzést, mint a Mac gépek.

A legnagyobb kellemetlenség, amit egy Macintosh felhasználót érhet az, hogy ártalmatlan vírusmellékletet kap egy fertőzött PC-ről. Rajtuk kívül Mac gépeken legfeljebb csak a Microsoft Word makróvírusai találhatók meg. Ezek azonban csak apró kellemetlenséget jelentenek, s nem okoznak olyan katasztrofális pusztítást, mint a Bugbear-B vagy a Slammer PC környezetben. Az idei év legsikeresebb vírusa a Sobig-C volt, amely Bill Gates levelének adta ki magát. A vírusírók ugyanis vonzódnak a hírességekhez - bár az Igloo féreg, amely Catherine Zeta-Jonesról, Shakiráról vagy Sandra Bullockról ígér kompromittáló képeket, be sem jutott a 100-as toplistára.

Az idei év csúcs vírus híressége 5,5 százalékkal Avril Lavigne volt. Ugyanígy veszélytelen a Mac gépekre az idei év hoax vírusa, a JDBGMBR, amely arra bíztatja a hiszékeny PC használót, töröljön ki egy adott rendszerfájt a Windowsból, mert azt egy vírus telepítette a gépbe. Ha a felhasználó ezt elhiszi, saját kezűleg végzi ki az operációs rendszert. Mindez nem jelenti azt, hogy a Mac gépek védettebbek volnának a vírusoktól, mint a PC-k, csak a Windows tömegpiaca vonzóbb egy vírusíró hiúsága számára, mint egy zárt kis piac, amit a Mac jelent.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.