Hirdetés

A Wall Street a kormány védelmét kéri a hackerek ellen



|

Amerikában több segítség kellene a pénzintézetek elleni cyber támadások kivédéséhez.

Hirdetés

Mostanság a Wall Street nem a kormányzati rendeletek, vagy a rendvédelmi szervek vizsgálata miatt aggódik a legjobban. Az Egyesült Államok pénzintézetei virtuális támadásoktól tartanak. A SIFMA javaslata szerint a kormánnyal közösen tenniük kell valamit a 21. századi fenyegetés ellen.  Mint a Wall Street legnagyobb kereskedelmi csoportja, a SIFMA már eleve nagy befolyással rendelkezik, de az amerikai kormány meggyőzéséhez felfogadták Keith Alexandert, az NSA egykori igazgatóját.

A nyilvánosságra került dokumentumok szerint a bankok nem biztosak abban, hogy képesek kivédeni, vagy megbirkózni a nekik szánt, egyre pusztítóbb és kifinomultabb digitális fegyverekkel. Ráadásul a megtámadott bankok miatt is aggódnak, hiszen ezáltal elvesztik a fogyasztóik bizalmát. A dolgot még inkább megnehezíti, hogy ez az iparág szinte teljes egészében az ország elektromos hálózatától függ, ami a cyber támadások mellett fizikális veszélynek is ki van téve.

Hirdetés

A SIFMA megoldási javaslatában szorgalmazza egy tanács felállítását a pénzügyi vezetőknek és nyolc kormányügynökség megbízott képviselőinek - mint például az Államkincstár, az NSA, a Belbiztonság és a Fehér Ház. Reményeik szerint ez a csoport nem csak jobban tud majd védekezni a bankokat sújtó hacker-támadások ellen, de hatékonyabb lesz az információk terjesztésében a megfelelő felek és a nyilvánosság felé is. Az együttműködés biztosítani tudna egy következetes és hatékony választ a közelgő vagy folyamatban lévő cyber támadásokra, néhányan a kongresszusban azonban attól tartanak, hogy a védekezés megelőző támadásba megy majd át.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.