Hirdetés

A Wanadoo a hackerek célkeresztjében



|

Hirdetés

„Valakinek sikerült betörnie a webhelyre és megváltoztatnia egy oldalt” - ismerte el szerdán Caroline Ponsi, a Wanadoo szóvivője. A hétfő éjjel történt támadás annak ellenére sikerrel járt, hogy „az összes szoftverünk frissítve volt”. A cég időközben azonosította a hálózatot, amelyről a támadás indult, és panasszal élt az érintett internetszolgáltatónál. A Wanadoo kedd délután leállt, a látogatók egy üzenetet találtak a helyén, amely arról tájékoztat, hogy technikai probléma történt.

A támadás során a Wanadoo.com az „Exploit-ByteVerify” és az MHTML URL elnevezésű exploit programot igyekezett terjeszteni. Utóbbit júniusban is használták, amikor lefoglalt IIS webszervereken keresztül terjesztették az ártó kódot - tájékoztatott Craig Schmugar, a McAfee AVERT Labs kutatási igazgatója. A Wanadoo céges webhely még csütörtökön sem működött, bár a hibaüzenet helyett a francia előfizetők webhelyére irányítják a felhasználókat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.