Hirdetés

A Wi-Fi a műtőbe sugározza a szívműködést



|

Hirdetés

Az új rendszer ugyanis azt teszi lehetővé, hogy a betegek létfontosságú adatai még a páciens előtt megérkezzenek a műtőbe.

A Smartlink Wireless arra használja fel a digitáliscella- hálózatokat, hogy az adatokat a mentőautóről, a helikopterről vagy egyéb mentő járműről még menet közben eljuttassa a kórház szívsebészeti osztályára. A kórházba tartó mentőosztagok a cég új szoftverével egyenesen a kardiológushoz továbbíthatják a szívinfarktust elszenvedett betegek életjeleit.

A vezeték nélküli rendszer a Welch Allyn PIC 50-esén keresztül működik, amelyet a mentők a szívinfarktusos betegek állapotának felügyeletére és a defibrilláláshoz használnak. Miután a mentőosztag stabilizálta a páciens állapotát, a PIC 50 segítségével elvégezhetnek egy EKG-ellenőrzést, majd egy kéziszámítógép révén a fogadó kórház szerverére továbbíthatják annak eredményeit. Ezt követően utóbbi továbbíthatja az adatokat az orvos webböngészésre alkalmas kéziszámítógépére vagy telefonjára. Ily módon a rendszer segíti az ilyen betegek gyorsabb ellátását, és leveszi a teher egy részét a személyzetről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.