Hirdetés

A wifi hack és a jog - 3. rész



|

A wifi hack-kel foglalkozó sorozatunk első két részével kapcsolatosan sok észrevétel érkezett.

Hirdetés

Ebben a befejező részben reagálunk ezekre az észrevételekre: válaszolunk arra a felvetésre, hogy vajon csak hazánkban büntetik-e a wifi hacket, illetve áttekintjük a kialakulóban levő bírósági gyakorlatot, mely azokra a bűncselekményekre vonatkozik, melyeket a wifi hacker a feltört routerhez kapcsolódó számítógépeken való kalandozás közben követhet el. És végül még egyszer kimondjuk: a wifi hack bűncselekmény (ugyanis volt aki pont ezzel ellentétes következtetést vont le a cikkeinkből).

1. Büntetendő-e a wifi hack más országokban is?

Magyarországon a minimális védelmi intézkedéssel ellátott wifi hálózatok feltörését a Büntető Törvénykönyv 300/C. §-a alapján lehet büntetni. A Btk. hivatkozott rendelkezése 2004. óta van hatályban és annak alapjául a 2002. évben létrejött ún. Számítástechnikai bűnözésről szóló egyezmény szolgált. Az egyezményt a legtöbb uniós tagország aláírta, de csatlakozott hozzá az USA, Kanada és Dél-Afrika is.

A teljes cikk ezen a linken érhető el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.