Hirdetés

A Wikipédia nagy fogása



|

Sok kicsi sokra megy, de egy nagy adomány is jól jön néha

Hirdetés

A Wikipédia adománygyűjtő helyén, a Wikimedia Fundraising C.O.R.E. (Central Online Reporting Engine) oldalán bárki megtekintheti, hogy maga vagy mások mennyiben járultak hozzá a népszerű online közösségi enciklopédia üzemeltetéséhez.

 

wikipedia.png

 

Az itt leírtak alapján látszik, hogy a Wikipédia anyagi jövője biztosítva van, nagyjából egyperces gyakorisággal esnek be a többnyire 10-20 dolláros adományok. Azt azonban a készítők sem gondolták, hogy egyszer csak több mint 200 ezer dollár érkezik a számlájukra, egyben. A december 27-én éjjel érkezett tétel egész pontosan 286800 dollárt tett ki, ami átszámolva mintegy 54 és fél millió forintot ér.


Mi jöhet még ezután? Remélhetőleg egy még fejlettebb, még jobban kidolgozott Wikipédia. Pedig a meglévő sem rossz, sőt!


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.