Hirdetés

A Windows 2000-ből kitörölhető a scientológiával hírbehozott rész



|

Hirdetés

A botrány Németországban duzzadt hatalmasra, ahol a scientológiát nem ismerik el vallásnak, s kemény intézkedéseket tettek a visszaszorítására. Így az Executive Software nevű cég, a scientológus vezetője miatt nem kívánatos arrafelé.

A szóban forgó program, a Windows 2000 töredezettség mentesítője, amelynek használata segít a merevlemez hatékonyabb működésében. Eddig ezt a részletet nem lehetett eltávolítani az operációs rendszerből. A Microsoft szerint az inkriminált fejlesztő cég tisztán üzleti és profitorientált szervezet, s nem más. Ez azonban a németeket láthatóan nem hatotta meg, s a belügyminisztérium, illetve több egyház is kinyilvánította, hogy a scientológiával hírbehozott töredezettség-mentesítőt biztonsági problémának tartják. A Microsoft pedig a legfontosabb európai piacon megcselekedte, amit megkövetelt a profitérdek.

Az eltávolítási eljárás nem egyszerű és a Microsoft szerint legjobb számítógépes szakértőkre bízni. Egyébként a szükséges útmutatók megtalálhatók a Microsoft német weboldalán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.