Hirdetés

A Windows XP eddig sikertelenebb a Windows 98-nál

|

Hirdetés

Mint az köztudott, a Microsoft és partnerei több száz millió dollárt fordítanak a cég újgenerációs operációs rendszerének, a Windows XP-nek a népszerûsítésére, azonban a legfrissebb jelentések a televíziós reklámok és a Windows XP körüli nagyszabású ajándékozási láz sem segített abban, hogy a szoftver megjelenése óta eltelt pár napban több Windows XP-t adjanak el, mint anno a Windows 98 esetében. Persze azért nem kell elkeserednie a Microsoftnak, ugyanis a Windows XP eladásai megelõzik a Windows Me hasonló idõszakában regisztrált eladási mutatóit, mindössze arról van szó, hogy a Windows XP az elsõ napokban a vártnál egy kicsit gyengébben teljesített.

Az NPD Intelect piackutató cég szerint az Egyesült Államokban eddig valamivel kevesebb mint 300 ezer darab dobozos Windows XP-t adtak el. A piackutatási anyagból kiderül, hogy a kereskedõk általánosságban véve meg vannak elégedve a Windows XP eladási mutatóival, azonban tény, hogy a legújabb Microsoft szoftverbõl az elsõ napokban körülbelül 20-25 százalékkal kevesebbet adtak el, mint a Windows 98 hasonló idõszakában.

"A kereskedõk nagyjából 20 százaléka jelentett minden eddiginél jobb eladási mutatókat a Windows XP esetében, azonban általánosságban elmondható, hogy a Windows XP fogadtatása közel sem olyan kedvezõ, mint pár évvel ezelõtt a Windows 98-é volt. Azonban tisztában kell lennünk azzal, hogy a jelenlegi kedvezõtlen világgazdasági körülmények között a szoftver eladási mutatói elfogadhatónak számítanak, és kjelenthetjük, hogy a Windows XP egy rendkívül sikeres Microsoft termék" - nyilatkozta Steve Koenig, az NPD Intelect szakértõje.

Aki esetleg még nem tudná, a Microsoft hivatalosan október 25-én dobta piacra a korábbi Windows 2000 és Windows Millenium operációs rendszerek jó tulajdonságait ötvözõ szoftvert, a Windows XP-t, melynek legolcsóbb változata, a Windows XP Home Edition Upgrade 99 dollárba kerül, a Windows XP Home teljes változata pedig 199 dollárért kapható. A Windows XP Professional Edition upgrade változata 199 dollárba, a teljes változata pedig 299 dollárba kerül.

Az NPD Intellect jelentésébõl egyébként az is kiderül, hogy a Windows 95 és Windows 98 szoftverekbõl a megjelenésük utáni elsõ hónapban egyenként több mint 600 ezer darabot adtak el. Szakértõk szerint az új szoftverekbõl debütálásuk elsõ hetében lehet eladni a legtöbbet, ezután ugyanis az eladási mutatók drasztikus mértékben visszaesnek.

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.