Hirdetés

A Windows XP SP2 augusztusban kerül gyártásba



|

Hirdetés


A Microsoft Windows kliens üzletágának feje, Will Poole rangidős alelnök hétfőn, a torontói partnerkonferencián jelentette be, várhatóan a kódot augusztusban adják gyártásba, amivel végre elkezdődhet a már így is jelentős késedelmet szenvedett szervizcsomag elosztása a felhasználók között. Ez egybe esik a Windows Update új verziójának, a Windows Update 5-nek az indulásával - amely immár magában foglalja az úgynevezett intelligens letöltési technológiát, amellyel a felhasználók meg tudják szakítani a méretes SP2 letöltését, és később folytathatják, ami különösen a betárcsázásos internet felhasználók számára lesz hasznos.




Bár a Microsoft az SP2-t szervizcsomagként aposztrofálja, az elemzők szerint helyesebb egy rendes Windows frissítéshez hasonlítani, mert nemcsak hibajavításokat és frissítéseket, hanem új funkciós elemeket és komoly változtatásokat is kínál a Windows szoftverben négy fő területen: a hálózatvédelemben, a memóriavédelemben, az e-mail biztonságban és a böngészés biztonsága terén.

A szervizcsomag mérete jókora lesz. A Microsoft elhárította annak a híresztelésnek a kommentálását, hogy a terjedelem 264 megabájt lesz. A bennfentesek szerint a végleges verzió jóval kisebb lesz, de így is nagyméretű marad. Eddig több százezer fejlesztő és IP szakember tesztelte a szoftvert - így a végleges szervizcsomag a cég egyik legszélesebb körben tesztelt terméke lesz. Többek között azt kellett megvizsgálniuk, mely alkalmazásokat érinti a szoftveróriás azon bejelentése, hogy a szervizcsomag az átalakítások miatt megakadályozza egyes alkalmazások futtatását.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.