Hirdetés

A Xeon CPU-k ára is csökkenni fog hétfõn



|

Hirdetés

A munkaállomásokba és szerverekbe szánt Intel Xeon processzorok egyes modelljeinek ára jelentõsen lecsökken október 29-én, állítja az alaplapgyártó Iwill Corporation elnöke. Mason Su a napokban megrendezett Rambus Developer Forum-on tartott beszédében tett említést az Intel Xeon processzorok árváltozásáról.

A Santa Clara-i (Kalifornia) központú Intel egyik szóvivõnõje nem kívánta kommentálni a Xeon árcsökkenésérõl szóló híreket. Amennyiben a hírek beigazolódnak, a chipóriás hétfõn lecsökkenti a 2,0 GHz-es (Pentium 4-alapú) Xeon processzorok árát. A 2,0 GHz-es Xeonok jelenleg 615 dollárba kerülnek nagytételben vásárolva, de az árcsökkentést követõen áruk 455 dollárra esik le.

A Pentium III vonalon szintén árcsökkentés várható, igaz itt is csak bizonyos modellek esetében. Az 1,26 GHz-es Pentium III-S (Tualatin) chip ára 337 dollárról 300-ra esik, az 1,13 GHz-es változat pedig 235 dollárba fog kerülni a jelenlegi 257 dollár helyett. Az 1,0 GHz-es, "alap" Pentium III ára 193 dollárról 173-ra változik.

A Su által ismertetett Intel ütemtervben utalás található egy 1,4 GHz-es Pentium III-S processzorra is, amely várhatóan a jövõ év elsõ negyedében jelenik meg a piacon. A chip létezését egy Intel vezetõ is megerõsítette, a majdani árról egyelõre azonban nincs információ.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.