Hirdetés

A zenei streaming miatt újra dübörög a bakelit



|

A felmérések szerint a zenei streamingszolgáltatások felpörgették a bakelitpiacot.

Hirdetés

A kutatások szerint a felhasználók körében egyre népszerűbb a bakelit, méghozzá a zenei streamingszolgáltatásoknak köszönhetően. 

Hirdetés

A felhasználók fele a vásárlás előtt online is meghallgatta az adott albumot. Jellemzőbb ez azokra, akik reklámokkal támogatott szolgáltatásokat használnak, mint a YouTube vagy a SoundCloud - vagyis az ingyenes zene is hozhat valós eladást. 

Érdekes módon a bakelitvásárlók 48 százaléka még nem hallgatott bele a vásárlásaiba, 7 százalék pedig lejátszóval sem rendelkezik a korongokhoz. Mások a kedvenceiket szeretnék támogatni, 50 százalék pedig gyűjtőnek tartja magát. 

Miközben online egy kattintásba kerül zenét hallgatni, addig egyre több fiatalnak hiányzik, hogy elmenjen megvenni egy dalt vagy fizikailag a kezében tartsa és lejátssza a lemezt. 

A trendek meglepőnek bizonyultak, elvégre a bakelitpiac fokozatosan emelkedő népszerűsége épp olyankor jött, amikor a zeneipar csökkenő eladásokkal küzd. 

A bakelit iránti kereslet nyolcadik éve nő folyamatosan, és 21 éve nem volt ilyen népszerű a kategória. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.