Hirdetés

A zeneipar beperelte a Pandorát



|

A kiadók jogdíjat követelnek az 1972 előtti zenék után.

Hirdetés

Kis túlzással azt is mondhatnánk, hogy a nagy zenei kiadók unatkozni kezdtek. A legnagyobb cégek ezúttal a Pandorát vádolják szerzői jogsértéssel, méghozzá azért, mert szerintük a szolgáltatásnak kötelessége lenne jogdíjat fizetni minden egyes 1972 előttről származó zenéért, amelyeket streamel. 

Hirdetés

A pert New Yorkban kezdeményezte a Sony, a Warner és a Universal. Szerintük bár a régi számokat nem védik a szerzői jogi törvények, de az államon belüli törvények igen. A három óriás azt mondja, évente több millió dollárt veszít el a Pandora és társai miatt, amelyek régebbi zenéket játszanak. 

A kiadók azt mondják, a Pandora ott akar aratni, ahol nem vetett, és eltulajdonítja az ő értékes és egyedi tulajdonaikat. Azt is hozzátették, hogy a Pandora sérti New York állam törvényeit, általánosságban szerzői jogsértést követ el, nem helyénvaló és nem tisztességes versenyt folytat. A Pandora jelenleg abban bízik, hogy törvényileg védve van, a kialakult helyzetet pedig gyorsan rendezhetik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.