Hirdetés

A zeneletöltés nem az albumoknak kedvez



|

Egy brit kutatás szerint a felhasználók leginkább csak dalokat vesznek az interneten, albumot nem.

Hirdetés

Az angol Nemzeti Statisztikai Hivatal friss jelentése alapján az online fizetős zeneletöltők leginkább egy-egy zeneszámot szereznek be a különböző webáruházakból, míg egy teljes albumot csak nagyon ritkán vásárolnak meg - írja a PC Advisor.

 

 



"Az eredményeink alapján a letöltés jelenleg ellenállhatatlanul a legnépszerűbb módja a zeneszámok begyűjtésének. Az egész albumok esetén azonban már egészen más a helyzet. A rajongók még mindig szeretik fizikailag megfogható formában megszerezni kedvenc előadójuk albumát" - vélte Jen Beaumont az angol Statisztikai Hivatal elemzője.

Adataik alapján a 2007-ben mért 145 millió darabos összeghez képest 2009-re 7 százalékkal estek vissza az összesített album eladások (135 millió). Habár ezen belül a digitális értékesítések 160 százalékkal tudtak bővülni, az albumok 88 százaléka még mindig hagyományos formában talál gazdára.

Ezen idő alatt az egyes zeneszámok értékesítése nőtt. 2007-ben ugyanis a fogyasztók még 87 millió dalt vettek meg új és régi formában, amely összeg 2009-re 153 millióra emelkedett meg. Érdekesség ellenben, hogy napjainkban immár csak a felhasználók 2 százaléka vásárolja meg a mini albumokat, miközben a többség - 98 százalék - egy webáruházból szerzi be azokat.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.