Hirdetés

A Zenimax tényleg beperli az Oculus VR-t



|

A Facebook tulajdonában lévő cég állítólag meglopta és kihasználta a kiadót.

Hirdetés

Néhány héttel ezelőtt érdekes vádakkal állt elő az id Software játékfejlesztőt is birtokló Zenimax kiadó, ugyanis állítása szerint a Facebook által nemrég felvásárolt Oculus VR lényegében lopott tőlük és kihasználta a vállalatot.
 

Hirdetés


A kiadó egyik texasi bíróságon tegnap beadott perirata szerint az Oculus Rift VR-szemüveget jegyző vállalat nem vált volna sikeressé, amennyiben a náluk dolgozó John Carmack 2012-2013 során főmunkaidőben nem járult volna hozzá jelentős mértékben az eszköz fejlesztéséhez és reklámozásához. A vállalatot tavaly novemberben Carmack azért hagyta ott az Oculus VR technikai igazgatói posztjáért, mert a szerződésének megújítása során a Zenimax nem kívánta engedélyezni, hogy tovább dolgozzon az Oculus Riften.


Ezen túlmenően az Oculus VR-t szellemi tulajdon ellopásával és titoktartási szerződés megszegésével is vádolja a Zenimax. John Carmack nemrég publikusan tagadta, hogy a szemüveg szoftvere vagy fejlesztői készlete bármely a kiadónál töltött idejében írt, annak tulajdonában álló kódot tartalmazna.


A Zenimax lényegében azt állítja, hogy a Facebook által az Oculus VR-ért kifizetett 2 milliárd dolláros vételi összegből valamennyi megilletné a hardverhez való múltbeli hozzájárulásaiért. Az alperes természetesen alaptalannak tartja a kiadó vádjait.


(Forrás: The Verge | Fotó: Sergey Galyonkin)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.