Hirdetés

Adathalász Yahoo weboldalak



|

Hirdetés

Richard Cox, a Spamhaus egyik vezetője a Londonban megrendezésre került "eConfidence - Spam and Scams" konferencián az adathalász (phishing) támadásokra hívta fel a figyelmet. A szakember szerint az adathalászat visszaszorításának érdekében a szolgáltatóknak is nagyobb odafigyelést kellene tanúsítaniuk.

Richard Cox politikusok, biztonsági szakértők és jogi szakemberek előtt ismertette az álláspontját az adathalász támadásokkal kapcsolatban. Cox kiemelte, hogy a Yahoo szerverein több mint 5000 olyan domain található, amelyek tartalmazzák például a 'bank', az 'eBay' és a 'PayPal' szavakat. A szakember szerint ez azért probléma, mert a legtöbb adathalász támadás ilyen domain nevekkel rendelkező weboldalakon keresztül valósul meg. Cox kijelentéseire a Yahoo azonnal reagált. Nick Hazel, a Yahoo Europe egyik igazgatója elmondta, hogy a biztonságot nagyon komolyan veszik, és meg fogják vizsgálni a Spamhaus által felvetett problémákat. Amennyiben beigazolódnak az adathalászattal kapcsolatos állítások, akkor a Yahoo komoly intézkedéseket fog tenni a kártékony weboldalak megszüntetése érdekében.


A Spamhaus szerint az Internet szolgáltatóknak nagyobb figyelmet kellene szentelniük az alkalmazottaik oktatására is annak érdekében, hogy minél hatékonyabban tudják felismerni a kártékony weboldalakat és a különböző veszélyforrásokat.

A Spamhaus munkáját a szakemberek nagyon elismerően fogadták. Ed Gibson, a Microsoft egyik angliai biztonsági szakembere is elismerését fejezte ki, és elmondta, hogy a Spamhaus kiválóan világított rá az adathalászattal kapcsolatos védelem hiányosságaira.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.