Hirdetés

Adatokat töröltek Amerika legnagyobb bankjából a hackerek



|

A világ legnagyobb bankjai közül hét is érintett lehet a támadásban.

Hirdetés

Már önmagában is meglehetősen nagy botrányt kavart, amikor kiderült, hogy ismeretlen hackerek feltörték Amerika legnagyobb bankját, illetve jó eséllyel több másikat is a világ legnagyobbjai közül. A támadás most úgy tűnik, sokkal nagyobb kaliberű volt, mint azt elsőre gondolták. A CNN értesülései szerint hét is érintett a világ legnagyobb bankjai közül, a JPMorgan Chase egyes banki adatait pedig módosították vagy törölték

Hirdetés

Továbbra sem tudni, honnan eredt a támadás, amelynél viszonylag szokatlannak tartják, hogy banki rekordokra pályáztak a hackerek. Ami biztosnak tűnik, az, hogy az illetők célzottan helyetek el kártevőket a banki alkalmazottak gépeire, hogy hozzáférjenek az adatbázisokhoz. 

Az FBI és az amerikai titkosszolgálat nem volt hajlandó elárulni, hogy a banki ügyfelek adatai érintettek-e a módosításokban, illetve kiszivároghattak-e. A kár értékének a megállapítása még időbe telik. Több biztonsági szakértő is egyetért abban, hogy nem átlagos bűnözők állnak a történtek mögött, ráadásul effajta manipuláció előtt valószínűleg alaposan át kellett tanulmányozzák a banki rendszereket is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.