Hirdetés

Adobe Creative Suite 2 exkluzív képek



|

Hirdetés




A merőben új Adobe Creative Suite egyik központi eleme az Adobe Bridge, az egykori Image Browser jelentős továbbfejlesztése, amely a csomag szoftvereinek többnézetes fájlböngészését és problémamentes, termékfüggetlen integrációját biztosítja. Lehetővé teszi az Adobe Stock Photos, az új képtári fényképszolgáltatás elérését is, amely kiváló minőségű képek egy helyen történő beszerzési lehetőségét kínálja. Egyetlen párbeszédablakával a tervezők a Photoshop CS2, Illustrator CS2, InDesign CS2 és a GoLive CS2 színbeállításait szinkronizálva elkerülhetik az igen kellemetlen utólagos színkorrekciót.



Az új Adobe Bridge és benne az Adobe Stock Photos képszolgáltatás

A Photoshop CS2 felhasználók a kreativitás határait tehetik próbára olyan új eszközökkel, mint a Vanishing Point és az Image Warp. Az előbbivel a képobjektumok látószöge, perspektívája definiálható, majd ennek megfelelően használhatók az olyan eszközök, mint a klónozás vagy a festés, illetve a különböző átalakító műveletek. Utóbbival egyszerűen lehet formára hajtogatni, nyújtani, húzni, csavarni és csomagolni a képeket, segítségével kiküszöbölhető például a digitális fényképek tipikus torzulásai. Igen régóta várt lehetőség, hogy egy adott képen levő számos réteg együtt kezelhető, csoportosítható, majd az azokon levő rajzelemek együtt módosíthatók.


A Vanishing Point segítségével megadott perspektívában a klónozó eszköz a megfelelő méretben készíti el az ablak másolatát

Az Illustrator CS2 lehetővé teszi a tervezők számára, hogy az új kreatív Live Trace és a Live Paint eszközökkel újra felfedezzék a vektorgrafika lehetőségeit. A Live Trace a beolvasott, kézzel rajzolt skicceket és digitális fényképeket pontosan és másodpercek alatt konvertálja tökéletesen szerkeszthető és méretezhető vektoros ábrává. A Live Paint segítségével a felhasználók az alkotásokat gyorsan átszínezhetik az igényeiknek megfelelően. A leggyakrabban használt paletták 80 százalékának kényelmes elérését egyetlen helyről biztosító környezetre érzékeny felülettel, a kezelőpalettával gyorsan kiválaszthatják a kívánt menüket és a szolgáltatásokat, és a képernyőn területeket szabadíthatnak fel alkotásaik számára.


A Live Trace a bal oldali pixeles ábrából a megadott 7 színű paletta felhasználásával készíti el a vektoros változatot

A sajtóbemutatón kiderült, hogy az új termékek alapváltozatai is teljes Unicode-támogatással és a legkülönbözőbb nyelvi eszközökkel együtt kerülnek kiadásra, így a jövőben szükségtelenné válik a korábbiakban megjelent CE változatok készítése. Ettől függetlenül számíthatunk a Creative Suite 2 csomag fontosabb programjainak honosított formában történő megjelenésére is. Ez azonban még odébb van, hiszen maga a Creative Suite 2 hivatalos megjelenése is csak e hónap végén, május elején várható.


Beépített magyar nyelvű helyesírás-ellenőrzés az InDesign CS2-ben
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.