Hirdetés

Adobe: ellopták 2,9 millió felhasználó adatait



|

Banki információk mellett forráskódot is elemeltek a cég szervereiről.

Hirdetés

A Creative Cloud családtól kezdődően teljesen digitális terjesztésre átállt Adobe tegnap este meglehetősen katasztrofális bejelentés megtételére kényszerült: a tájékoztatás szerint hackerek hatoltak a hálózatukba, többek közt 2,9 millió regisztrált felhasználójuk adatainak is lába kelt.

Hirdetés


A kérdéses adatok közt megtalálható a felhasználók neve, a bank- vagy hitelkártyájuk titkosított száma és lejárati ideje. A vállalat blogbejegyzése szerint a hatóságok mellett a felhasználók számlájáról való pénzleemelést elkerülése végett már a bankokkal is felvették a kapcsolatot. Sajnos nem tudni, hogy a kényes információk milyen módon voltak titkosítva, a támadók mekkora eséllyel lehetnek képes dekódolni azokat.


Az érintett felhasználók hamarosan tájékoztató e-mailt kapnak az esetről, amelyben egyben megváltoztathatják az Adobe ID jelszavukat is. A vállalat szerint a támadók forráskódot is loptak, többek közt az Acrobat, a Coldfusion és Coldfusion Builder termékekről van szó. Az átlagos felhasználók számára ez azért lehet problémás, mert leegyszerűsítheti a szoftverekben lévő biztonsági rések megtalálását.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.