Hirdetés

Adócsalót csinálnak a Twitterből



|

A török miniszterelnök most adókerülés címén végezne a Twitterrel.

Hirdetés

A török miniszterelnök úgy tűnik nem nyugszik a szennyesét kiteregető platformokkal szemben, és örökre el akarja hallgattatni a Twittert (is). Recep Tayyip Erdogan a hétvégén azt mondta, a Twitter adókerülő, ezért pedig a kormány keményen megbünteti. Ami azt illeti, kitért a YouTube-ra és a Facebookra is, amelyeket pénzszerzésre berendezkedett nemzetközi cégeknek bélyegzett - mindegyiket kényszeríteni akarja az alkotmányuk, a törvényeik és az adószabályaik betartására. 

Hirdetés

A választások előtt megszellőztetett korrupciós ügyei miatt Erdogan korábban betiltotta a Twittert, de az alkotmánybíróság a szólásszabadságra hivatkozva elrendelte a tiltás feloldását. Hasonlóan jártak el a YouTube esetében is, a videomegosztó azonban továbbra is blokád alatt van. Állítólag azért, mert a korrupciós ügyek mellett arról is szólnak a felvételek, hogy egy Szíria elleni légitámadást akarnak kierőszakolni. 

Erdogan szerint az alkotmánybíróság döntése politikai zavart okozott, és inkább a nemzetközi cégeket védi az ország és a polgárok jogai helyett. A tiltás feloldása a török miniszterelnök szerint nem szolgálja az igazságot, ezért korrekciót követel. Eközben a Google és a Fehér Ház egyaránt a szólásszabadságért és a blokád feloldásáért kampányolnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.