Hirdetés

Adolf Hitler teret rakott a térképre a Google



|

Régi nevén volt megtalálható a Google Mapsen a Theodor-Heuss-Platz.

Hirdetés

A Google kénytelen volt elnézést kérni, miután Berlinben az egyik tér véletlenül visszakapta az anno a náci Németországban, a Harmadik Birodalomban használatos nevét. A Google Maps így egy darabig nem a Theodor-Heuss-Platzot jelezte ki a térképen, hanem az Adolf Hitler teret

Hirdetés

Lena Wagner, a Google egyik szóvivője azt mondta, amint felfedezték a bakit, gyorsan átírták a tér nevét a jelenleg használtra. Azt nem tudják, hogyan történhetett az eset, mindenesetre több utca és tér is felvette azt a régi nevét, amit a második világháború idején viselt. 

Többek szerint nincs szó semmilyen meglepetésről vagy megmagyarázhatatlan bakiról. Amennyiben a Google németországi térképek alapján is frissíti a rendszerét, akkor a hiba, ami az anno felemelni kívánt nyugat-Berlint érintette, nem olyan váratlan. Egy felhasználó arra emlékeztetett, hogy többször volt már olyan a német térképeken, hogy a második világháború környékén bekövetkezett változtatások pontatlanul vagy nem szerepeltek még évtizedekkel később sem a térképeken (így például állatkertet jelezve ott, ahol azt 40 éve lebombázták). Vannak, akik tovább mennek, és úgy vélik, ez az apró baki még egy kis hírverésre is tökéletes volt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.