Hirdetés

Adót vetettek ki az Internet Explorer 7-re



|

Egy ausztrál cég szerint az antik böngésző károsítja az internetes gazdaságot.

Hirdetés

Az elektronikai termékek online értékesítésével foglalkozó ausztrál Kogan bevezette a világon az első olyan különadót, amely az Internet Explorer 7-es böngészőt sújtja. A vállalat azt állítja, hogy azok, akik ezt a szoftvert használják, kárt okoznak a cégnek, és valójában az egész internetes gazdaságra negatív kihatással vannak.

 

Az oldalon IE7 alól vásárlók egy figyelmeztetőüzenetet kapnak, majd még 6,8 százalék kivetett adót - ez ráadásul havonta 0,1 százalékkal emelkedik, az érték ugyanis az IE7 piaci elérhetőségével van összefüggésben.

 

A vállalat azt is elmondta, hogy a cégek rengeteg időt és pénzt vesztegetnek el arra, hogy az oldalukat IE7 alatt is normálisan lehessen használni; ez pedig károsítja a hatékony cégeket, és azok törekvéseit az árversenyben. A Kogan szerint minden online tevékenykedő vállalkozásnak problémát okoz az elavult böngésző, az internetes gazdaságból pedig súlyos pénzeket szív el feleslegesen.

 

Frissítés: a cég ügyvezetője időközben elmondta, valószínűtlennek tartja, hogy bárkitől is elkérnék ezt az adóösszeget. A figyelmeztetés és a kampány célja az, hogy felhívják a figyelmet, és bátorítsák a felhasználókat a legfrissebb böngészők használatára, legyen az Internet Explorer vagy a konkurencia. A reakciók mindenesetre meglehetősen pozitívak, ugyanis miközben nagyszerű marketingfogást alkalmazott a Kogan, eközben egy valós problémára hívja fel a felhasználók és a piac figyelmét.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.