Hirdetés

Ahead Nero 7 Premium



|

Hirdetés

Kezdetben örültünk, ha CD-író programjaink egyáltalán felismerték az új írókat, kezeltek néhány egzotikusabb lemeztípust, és elfogadták hanglemezekhez az MP3-állományokat is. Aztán beindult a gyilkos verseny, amelyből mára a Nero került ki győztesen. Győzelméhez azonban kevés volt jártasságot tanúsítania a CD/DVD formátumok és hardverek ismeretében, még a sikeres Nero Express egyszerű kezelőfelülete sem volt elég. Az idők során tehát a CD/DVD témakörön belülre sorolható hangszerkesztővel, videovágásra, DVD-összeállításra és -lejátszásra alkalmas modulokkal gazdagodott.


Annektáltuk a nappalit!
Ha egy ország helyszűkében van, vagy kevesli erőforrásait, megtörténhet, hogy megszállja egy szomszédos állam területét. Hasonlóan járt el a Nero is: a Premium csomagban egy új üdvöske, a Nero Home kapott helyet, amely a program használhatóságát a dolgozószoba mellett a nappalira is kiterjesztette. Könnyen kezelhető multimédiás kezelőfelületet nyújt, ezen böngészhetjük a számítógépünkön található multimédiás állományokat. Lejátszhatunk filmet, zenét, diavetítést tarthatunk képekből, sőt megfelelő tévévevő hardver birtokában még tévéadásokat is foghatunk, rögzíthetünk. Ez a sokféle lehetséges hardver miatt nem is egyszerű feladat — mi egy Terratec Cinergy XS-sel próbáltuk ki, amely saját szoftverével kiválóan működött, ám a Nero egyelőre nem volt képes az adókat behangolni rajta.


Természetesen "multimédiázhattunk" eddig is, mondjuk a Windows MediaPlayerrel és a tévékártya szoftverével, de ehhez képest sok olyan lényeges kunsztot mutat be a Nero Home, amellyel joggal lépett be a nappaliba. A leglényegesebb, hogy egész képernyős kezelőfelülete -- amellett, hogy tetszetős -- mindenféle oldalarányú, típusú és méretű megjelenítőhöz hozzáigazítható. A csomag Nero Scout modulja gyűjti rendszerbe a Nero Home és több más alkalmazás számára a gépünkön található médiaállományokat, így többféleképpen rendezve tallózhatjuk a gyűjteményt, vagy gyorsan kereshetünk is benne (igaz, az indexelés idején lassítja is a munkát). Kezeli a legelterjedtebb pécés távirányítókat is, hogy még kényelmesebben, a fotelből vehessük igénybe szolgáltatásait. Nem utolsósorban grafikus kezelőfelülete teljesen magyar nyelvű.

A cikk teljes terjedelmében 2005. decemberi számunk 68. oldalán olvasható.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.