Hirdetés

Akció a biztonságos szerverekért



|

Hirdetés

Az FTC tájékoztatja a szerverek tulajdonosait, hogy önkéntelenül is segítik a levélszemetelést.

Az FTC és 26 ország 36 kormányzati intézménye csütörtökön közösen indította el a „Tegye biztonságossá szerverét!” akciót (Operation Secure Your Server), mely során az ügynökségek e-mailt küldenek több tízezer kiszolgáló tulajdonosának, ellenőrizzék szerverük konfigurációját, nincsenek-e open relay-k vagy proxyk rajtuk, és tájékoztatják őket, hol találnak információt a nyílások olcsó lezárásához.

A felhasználók az ftc.gov/secureyourserver weboldalon találnak információkat a sebezhetőségekről, a rések lezárásáról pedig az ftc.gov/bcp/conline/buspubs/secureyourserver.htm címen. A 21 nyelven megfogalmazott e-mailt az akciót támogató országok - Albánia, Argentína, Ausztrália, Brazília, Bulgária, Kanada, Chile, Kolumbia, Dánia, Ecuador, Finnmország, Magyarország, Jamaika, Japán, Litvánia, Norvégia, Panama, Peru, Románia, Szerbia, Szingapúr, Dél-Korea, Svájc, Tajvan és Nagy-Britannia - ügynökségei küldik el a szerverek tulajdonosainak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.