Hirdetés

Akció az internetes kalózok ellen



|

Hirdetés

A bűnüldözők 120 házkutatást tartottak a föld legkülönbözőbb pontjain a múlt hét szerdán indult akcióban, melynek célja az volt - a DOJ közleménye szerint -, hogy lecsapjanak „a legismertebb és legtöbb kárt okozó szervezetek némelyikére”. Az akció következtében jelenleg közel 100 ember ellen indult vizsgálat, de az akció folytatódik.

A házkutatásokat a „Fastlink hadművelet” keretében hajtották végre 27 USA tagállamban és 10 olyan különböző országban, mint Franciaország, Németország, Izrael, Szingapúr, Svédország és az Egyesült Királyság.

A Fastlink hadművelet célpontja az illegálisan másolt szoftverek, játékok, filmek és zenék (az úgynevezett „warez”) forgalmazásával foglalkozó közösség, legyenek akár egyének vagy csoportok. „A szellemi tulajdon lopása globális probléma, amely az egész világon károkat okoz a gazdaságoknak”, közölte John Ashcroft amerikai igazságügyi miniszter, aki egyben az ország legfőbb ügyésze is. „Ez ellen csak akkor tudunk hatásosan fellépni, ha globális választ adunk. Szorosan együttműködve a külföldi bűnüldözőkkel agresszívan le tudtunk csapni a nemzetközi online kalóz világ szívére”.

A Fastlink hadműveletet az FBI irányítja, de segítséget kaptak a BSA-tól, az ESA-tól (Entertainment Software Association), az MPAA-tól és a RIAA-tól is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.