Hirdetés

Akusztikus ujjlenyomatot alkalmaz a Napster



|

Hirdetés

A szolgáltatás működtetője, a Napster Inc. egy március 5-ei bírósági döntést követően 270000 jogvédett zeneszámot köteles eltávolítani hálózatáról. A társaság mindezt szűrőprogramok segítségével próbálja elérni, egyelőre nem túlzottan nagy sikerrel. Mivel az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége (RIAA) nemrég ismét a bírósághoz fordult, a Napster kénytelen volt lépni. A cég egy akusztikus ujjlenyomat-alapú rendszert kíván bevezetni szolgáltatása hatékonyabb szűrésére, amelyet a társaság a Relatable-től licenszelt. A technológia a zene karakterisztikáját figyeli, és akkor is képes azonosítani egy adott zeneszámot, ha az a mintától különböző felvétel, például torzabb annál.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.