Hirdetés

Ál PayPal webhely



|

Hirdetés

Az álwebhely a biztonsági szakértők szerint újabb példája az interneten mostanában terjedő „márkanév hamisítási” csalásoknak.

A PayPal ügyfeleit egy látszólag a cégtől érkező e-mail a paypal-billingnetwork.net címre invitálja, mivel az eredeti hely „jelenleg rendszerhibával küszködik”, így az ügyfél adatai átmenetileg nem elérhetőek. Az új webhelyen az ügyfélnek ismételten meg kell adnia adatait, különben számláját törlik, figyelmeztet a „John Krepp” által aláírt levél. A webhely majdnem azonos a PayPal valódi webhelyével, azonos a grafika, az elrendezés és a szóhasználat, sőt bizonyos linkek a tényleges PayPal webhelyhez kapcsolódnak vissza.

A látogatókat az álwebhelyen hitelesnek tűnő felugró üzenet fogadja, amelyben menten lekérdezik az ügyfél hitelkártya számát, majd kitöltetnek vele egy részletes kérdőívet, amelyben rákérdeznek a születési időn kívül a társadalombiztosítási számra, a jogosítvány számára is. A kérdőív azonban nem a webhelyen lakozik, hanem egy eltérő IP című kiszolgálón. Kedden a SurfControl nevű e-mail szűrő cég figyelmeztetést tett közzé a márkahamisítás elharapózásáról. Míg márciusban még egyetlen ilyen e-maillel sem találkoztak, azóta több neves cég nevében próbáltak ügyfeleket kéretlen e-mail üzenetekkel álwebhelyre csalni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.