Hirdetés

Alaposan kitolt a finnekkel a Microsoft



|

A finn kormány szerint elárulta őket az együttműködést ígérő Microsoft.

Hirdetés

A Microsoft a múlt hét végén igen komoly szervezeti átalakítások mellett döntött, amelyek keretében 18 000 munkavállalótól válnak meg. Ebből ráadásul 12 500 a felvásárolt Nokia alkalmazottja lesz, sokan közülük pedig Finnországban dolgoznak. A helyi kormány a történtekre reagálva közölte, nem igazán tetszik nekik, hogy a Microsoft elárulta a finneket

Hirdetés

Antti Rinne, a finnek pénzügyminisztere a következőképp reagált: "El lehet mondani, hogy elárultak minket. A Nokia felvásárlásakor a Microsoft bejelentette, hogy elkötelezettek a finnek szakértelme mellett. Most úgy tűnik, hogy mégsem tartják be az ígéretüket." 

A Microsoft a beszámolók szerint 4700 embert foglalkoztat Finnországban, ebből pedig 1100 lesz munkanélküli - a legérintettebb Oulu városa. Számukra valamelyeset megnyugtató lehet, hogy a polgármester szerint nem lesz nehéz újra munkát adni a szakembereknek, ráadásul ebben a helyi Nokia Networks is segít. A finneknél az Espooban található főhadiszállást is érintik a leépítések, amelyektől összesen legalább 600 millió dolláros költségcsökkentést remél a Microsoft. Elemzői becslések szerint a spórolás 2 milliárdos is lehet. 

Természetesen hozzá kell tenni, hogy nem csak a finnekkel tolt ki a Microsoft, a leépítések Magyarországot is érintik: a komáromi Nokia-gyár bezárása nagyjából újabb 2000 munkanélkülit jelent. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.