Hirdetés

Állami vétót kaphat az IBM-Lenovo akvizíció?



|

Az USA külföldi befektetésekkel foglalkozó szerve vizsgálódik a felvásárlás miatt.

Hirdetés

A Bloomberg beszámolója alapján legrosszabb esetben akár meg is hiúsulhat az IBM és Lenovo által január végén bejelentett akvizíció, amely keretében a kínai vállalat megvenné a Nagy Kék x86-os szerverek fejlesztésével és forgalmazásával foglalkozó üzletágát.
 

Hirdetés


A problémát sejthetően a vásárló háttere jelenti. Az Egyesült Államok külföldi befektetések felügyeletével foglalkozó bizottsága többek közt az FBI, a Pentagon és amerikai távközlési szolgáltatók kérésére arra kíván választ találni, hogy a kiszolgálókat készítő üzletág kínai kézbe kerülése jelent-e bármilyen nemzetbiztonsági kockázatot.


Ennek meghatározása céljából a bizottság egyrészt az IBM szerverek állami szférában való használatának jellegére és mértékére kíváncsi, másrészt pedig arra, hogy a hozzájuk tartozó dokumentáció Lenovóhoz kerülése támadhatóvá teheti-e a meglévő infrastruktúrákat. Az IBM állítása szerint a vizsgálat megnyugtató konklúzióval fog zárulni, semmi sem állhat az üzlet nyélbe ütésének útjába.


Kapcsolódó érdekesség, hogy a kínai kormány továbbra is magyarázatot vár az USA-tól azon Edward Snowden által kiszivárogtatott dokumentumok miatt, amelyek szerint az NSA kémkedési szándékkal betört a Huawei elektronikus rendszerébe.


(Forrás: The Verge | Illusztráció: Acid Pix)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.