Hirdetés

Állítólag a Microsoft pénzelte az SCO-t



|

Hirdetés

„Egyszerűen arról van szó, hogy a tényeket félreértette egy külső tanácsadó, aki a BayStar tranzakcióval semmilyen kapcsolatban nem lévő programon dolgozott”, fogalmazott Marc Modersitzki, az SCO szóvivője. A kiszivárgott e-mailt 2003. október 12-én írta Mike Anderer, az S2 Strategic Consulting tanácsadója Chris Sontag SCO alelnöknek, aki az SCOsource részleg vezetője, amely a szellemi tulajdon felügyeletét végzi a cégnél, és másolatot kapott belőle Bon Bench pénzügyi vezérigazgató-helyettes is. A levelet csütörtökön tette közzé az opensource.orgon Eric Raymond, az Open Source Initiative elnöke, aki névtelenül kapta. A levél arra utal, hogy az SCO rengeteg pénzhez jutott a Microsoft segítségével. „Tisztában vagyok vele, hogy az elmúlt tárgyalások nem voltak valami vidámak, de a Microsoft felhajtott nekünk 86 milliót, többek között a BayStart is”, írta Anderer. „Jó volna még 16-20 milliót kapnunk, de azt brutális volna marketingre és licencekre költeni.”

„Íme a cáfolhatatlan bizonyíték”, kommentálta Raymond a levelet. „Most már tudjuk, hogy a Microsoft minimum 86 millió dollárt hajtott föl az SCO-nak, és az SCO mai (márc. 3-i) sajtóértekezletén hallhattuk, hogy 68,5 millió dollár készpénz tartalékuk van. Tehát, ha nem volna a Microsoft, akkor az SCO-nak most legalább 15 milliós adóssága volna.”
A levél arra is utal, hogy a Microsoft nemcsak a BayStar befektetés mögött állt, de segített az SCO-nak tőkéhez jutni „BayStar-hoz hasonló ügyletek” révén.

Az SCO tagadja a vádakat, a Microsoft csütörtöki közleménye pedig „pontatlannak” minősíti a „levélben közölt állításokat”. A vádra, hogy a licencvásárlás csupán arra szolgált, hogy az SCO pereskedését pénzelje, a Microsoft közleménye azzal reagált: pusztán azért licencelte a Linuxot az SCO-tól, hogy biztosítsa az együttműködést, és ügyfeleit megóvja a pereskedéstől.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.