Hirdetés

Állománytartalom ikonként



|

Hirdetés

Bár tudom, hogy vannak olyan nézetek, ahol gyorsan át tudnám tekinteni képeimet, mégis kíváncsi lennék erre a trükkre.Annak idején egy rendszerleíró adatbázisbeli bejegyzéssel lehetett előcsalogatni ezt a funkciót. Mivel az X-Setup is ezeket a paramétereket módosítja (csak elegánsabb felületen, ráadásul sokkal biztonságosabban), ezért inkább ezt a megoldást ismertetjük.

Az Appearance -> Files&Folders -> Files -> Special File Iconsba lépve megjelenik egy lista azokkal a típusokkal, amelyeket a Windows önálló ikonként ábrázolhat az Intézőben. Nekünk BMP-re van szükségünk, ezért tegyünk egy pipát a megfelelő jelölőnégyzetbe. A művelet befejezéséhez nem kell újraindítanunk a gépet, így a végeredményt a program bezárása után máris megtekinthetjük (például a Windows mappában).

A trükk CPL-fájlok esetében is hasznos lehet, hiszen a System32 mappán belül ily módon könnyebben tudjuk azonosítani az állományt a Vezérlőpult megfelelő elnevezéseivel (például a Desk.cpl a Megjelenítés tulajdonságai panelt nyitja meg).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.