Hirdetés

Alternatív rendszerek az augusztusi PC Worldben



|

Már szemeztél a Linux-szal, netán a ChromeOS-sel, csak nem merted őket kipróbálni? Ha igen, akkor a PC World friss kiadása a segítségedre lehet, amelyben bemutatjuk a rendszereket, megmutatjuk hogy miként érdemes azokat kipróbálni, DVD mellékletünkön pedig még a telepítőket is megtalálhatod.

Hirdetés

Az előző számunkban elhelyezett nagy Windows 8 bemutató után az augusztusi PC Worldben enyhítjük azok fájdalmát, akik már csömört kapnak a metró-hömpölytől. Több olyan ingyenes rendszert is bemutatunk, amelyekkel egyszerűen válthatunk egy modern platformra, úgy hogy közben nem kell megbarátkoznunk a redmondiak hibridjével. A nyílt forráskód világát ugyanis a Live Linux használatával teljesen kockázatmentesen próbálhatjuk ki, nem kell gépünket féltenünk, és még hordozható és biztonságos platformra is szert tehetünk.

 



A Microsoft azonban augusztusra is szolgáltatott témát. Friss lapszámunkban bemutatjuk az Office 2013 irodai programcsomagot, amely számos érdekességet tartogat. Cikkünkben végighaladunk a fontos újdonságokon, amit olvasóink a DVD mellékletünkön elhelyezett ingyenesen használható Office telepítővel könnyedén követhetnek.

A nyárra való tekintettel ezen felül a digitális fényképezés szerelmeseinek is hasznos tanácsokkal szolgálunk, hiszen megmutatjuk, hogy mely szoftverekkel érdemes dolgozni az elsütés után, valamint ha előállt a megfelelő eredmény, akkor miként érdemes kinyomtatni azokat. Vajon otthon, vagy egy üzletben tudunk olcsóbban nyomtatni? És mi a helyzet az elérhető eredménnyel?

A szépen gyarapodó Android tábor is talál a lapban cukorkákat, hiszen hat oldalon át számos hasznosítható tippel kedveskedünk számukra. Ezen felül megmutatjuk, hogy miként kell laptop billentyűzetet cserélni, hogy miként tudunk iOS mellett spórolni a tárhellyel, valamint az iskolakezdésre is felkészülünk.

Persze a tesztlaborukban sem kapott senki hosszú nyári szabadságot, így megkerestük a legjobb N-es Wi-Fi eszközöket, nagyítóval vizsgáltuk a Macbook Pro retina kijelzőjét, a PureView 808 és a Canon EOS 5D Mark III fényképeit, valamint két megfizethető androidos táblagépről is leírtuk véleményünket.

További témáink részletesebben:



Mi újság Usteam?

Jelentős tőkeinjekció után és komoly átalakulás előtt áll a Ustream. A videostreaming-szolgáltató magyar társalapítójával, Fehér Gyulával beszélgettünk.

Wi-Fi-routerek tesztje

Elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor már elég olcsón juthatunk hozzá a vezetékes eszközök teljesítményét megközelítő N-es Wi-Fi-eszközökhöz, hogy ne kelljen bíbelődnünk a kábelezéssel.

Nokia 808 PureView

41 MP egy telefonban? A készülékkel olyan képeket készíthetünk, mint korábban még soha. Cikk a lapban, próbaképek és próbavideó pedig a mellékleten.

Tesztelje a Chrome OS-t

A Google platformja egyelőre finoman szólva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ám sorsa korántsem pecsételődött meg. Kipróbálná? Segítünk beüzemelni.

 

Írásainkról bővebben a részletes tartalmi leírásban olvashatsz! A magazinunk digitális változatát pedig a d-pcw oldalunkon keresztül szerezheted be!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.