Hirdetés

Amazon.com a várakozások alatt



|

Hirdetés

Az eredmény: 13 százalékkal csökkenő árfolyam.

A kiskereskedelmben kulcsfontosságú ünnepi szezont is magában foglaló negyedik negyedévben az Amazon 31 százalékkal 2.54 milliárd dollárra növelte forgalmát, miközben a nettó nyeresége közel ötszörösére, 346.7 millió dollárra - részvényenként 82 centre - emelkedett. Egy egyszeri, 244 millió dolláros, adóvisszatérítéssel kapcsolatos bevételt leszámítva a cég nyeresége részvényenként 35 cent volt, miközben az elemzők 40 centre számítottak. A cég papírjainak árfolyama a bejelentést követően 41.88 dollárról 36.33 dollárra zuhant.

Elemzők szerint a kiábrándító negyedéves nyereség oka a túlzottan magas működési költségekben keresendő. Az internetes boltok között élesedő versenyben az Amazon egyre többet kénytelen marketingre költeni. Az Amazont emellett nem csak az internetes üzletek, hanem a hagyományos boltok is fenyegetik, amelyek ma már kínálnak hasonló szolgáltatásokat, például ingyenes kiszállítást vagy internetes vásárolható ajándékutalványt. Nemrégiben az eBay aukciós portál is viszonylag gyenge eredményekről számolt be és visszafogott előrejelzést tett közzé.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.