Hirdetés

AMD Athlon 2400+ és 2600+



|

Hirdetés


Forrás:Xbitlabs.com

A 0.13 micron-os technológiával készülő Athlon processzorok már az a nyár elején bemutatkoztak a 2200+ változatban, de a felmerülő gyártási problémák miatt nem tudtak sokkal magasabb frekvencián üzemelni, mint elődjeik. A kiszivárgott hírek szerint a nagyobb sebességű, kisebb csíkszélességű processzorok új stepping-el (1 stepping, gyártási szint) készülnek. A javított gyártási technológia lehetővé tette, hogy a szokásos 66Mhz-es lépésekhez képest nagyobbakat alkalmazzon a gyártó.


Forrás:Xbitlabs.com


A 2400+ jelölésű CPU 200Mhz-el gyorsabb, mint a nála eggyel lassabb változat, a 2600+-os pedig 133Mhz-vel gyorsabb, mint a 2400+-os. A nagyobb valós működési frekvenciához tartozó alacsonyabb teljesítmény jelölés megbízhatóbbá teszi az AMD összehasonlító rendszerét.

Az irodai alkalmazásokból álló teszteredmények szerint, a két új processzor teljesítménye ugyan lassabb mint a 2.53Mhz-en üzemelő P4-es, de a lemaradása jelentősen csökkent.


Forrás:Xbitlabs.com


A hamarosan megjelenő Unreal Tournament 2003 játék eredményei megerősítik a korábbi tapasztalatokat, miszerint az AMD igen erős a 3 dimenziós játékok futtatásakor, ugyanis a 2600+ jelölésű változat kismértékben de gyorsabb, mint a 2.53Ghz-es P4-es.


Forrás:Xbitlabs.com


Az AMD a két új processzorával jelentősen megközelítette a konkurens Intel leggyorsabb termékeit, de mivel az Intel hamarosan bemutatja a 2,8 Ghz-en futó változatát az általa gyártott processzornak, a két cég termékei között ismét jelentős lesz a teljesítménykülönbség. Az AMD számára az igazi áttörést a nyolcadik generációs Hammer processzora hozhatja meg.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.