Hirdetés

Anonymous - jogvédett divatmárka lesz a hackerekből?



|

A franciák divatterméket akarnak csinálni az Anonymous-ból. Menni fog nekik?

Hirdetés

Az Anonymous névre hallgató, behatárolhatatlan létszámú, hacktivista csoport örömmel tör borsot a nagy cégek, és az általuk helytelennek gondolt esetekben az emberek, illetve az internet szabadságát korlátozók orra alá - ebből az Alaptörvénynek is jutott. Egy francia ruházatokkal foglalkozó cég azonban most ironikus módon a hacker csoport alapelveit megsértve le akarja védetni az Anonymous minden egyedi ismertetőjegyét. A fej nélküli öltönyös figuráról, az "Anonymous, We are Legion, We do not forgive, We do not forget, Expect us” szlogenről és a talán leginkább a V, mint vérbosszú című filmből ismerős maszkról a többségnek már nagy valószínűséggel az Anonymous csoport ugrik be.

A mindezt most saját hasznára fordító Early Flicker pólókon, bögréken és egyéb ajándéktárgyakon/ruházatokon kívánja felhasználni a hacker csoportot szimbolizáló logót és szlogent, aminek ötletétől érhető módon az utóbbiak nem repesnek. Egy videó formájában meg is érkezett a válasz a lépésre, amiben egy magát Anonymous tagnak valló maszkos alak kijelenti, hogy ezt nem fogják annyiban hagyni - "99%-unk nem áll meg, amíg nem vonják vissza a védjegy regisztrálását és nem kérnek nyilvánosan bocsánatot" - és nagy valószínűséggel tettekkel erősítik majd  akaratukat. A videó elején és végén látható az ominózus lógó, illetve a végén elhangzik a jól ismert szlogen is a zárómondatot - "Az Anonymous név nem lesz a világ kurvája" - követően. Tény, hogy az Anonymous szlogenje és logója nagyon ötletes, de elég merész dolog lenne divatot csinálni belőle - mármint a szó klasszikus értelmében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.