Hirdetés

Anonymous: az Iszlám Állam oldalait védi a CloudFlare



|

A CloudFlare szerint pontatlanok a vádak, és csak ideges az Anonymous.

Hirdetés

Az Anonymous hackercsoport azzal vádolta meg a webszolgáltatásokkal foglalkozó CloudFlare startupot, hogy cybertámadások elleni védelmet nyújt az Iszlám Állam által futtatott weboldalaknak. 

Hirdetés

A cég DDoS-támadások elleni védelmet garantál a hackerek ellen azzal, hogy a kapcsolatokat a saját tartalomszolgáltató hálózatára irányítja. A DDoS-támadások így hatástalanok a védett oldalakra. 

Az Iszlám Állam ellen háborút hirdető Anonymous így nem sokra megy a támadásaival. A csoporthoz köthető Ghost Security Group terrorellenes hálózata szerint 40 olyan oldalt véd a CloudFlare, ami a terroristákhoz kapcsolódik. Ezekből 34 propagandaoldal, 4 fórum és 2 technikai segítségnyújtó oldal. 

Miközben a CloudFlare szerint nem nekik kell szűrni a hálózatukon a tartalmakat, az ügyvezető azt mondja, nagyon komolyan veszik a vádakat

Az ügyvezető szerint felvették a kapcsolatot a hatóságokkal már korábban is, azonban egyik oldal kapcsán sem kérték az eltávolítást. Ami azt illeti, bizonyos esetekben ragaszkodtak az oldalak további működtetéséhez és védelméhez. 

Ez még magát a CloudFlare-t is meglepte, ráadásul kiderült, hogy sok oldal valójában kurd és palesztin felkelőkhöz tartozott. A CloudFlare ügyvezetője szerint az Anonymous idegességből vádolta meg őket, mert megakadályozzák őket abban, amiben igazán jók: a weboldalak kiütésében. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.