Hirdetés

Anonymous lopásból WikiLeaks akták



|

Újra hallat magáról a WikiLeaks. A tényfeltáró oldal egy amerikai biztonságpolitikai elemzőcég ötmillió levelének a publikálását kezdte meg.

Hirdetés

Az Anonymous már az amerikai diplomáciai levelek utáni hackerháborúban kiállt a WikiLeaks mellett, ám a gyanú szerint e partnerség egy magasabb szintre jutott. A hackerbanda - amely egyre inkább egy globális politikai erőként, kvázi pártként kezd működni - volt ugyanis az, amely behatolt a Stratfor Global Intelligence amerikai biztonságpolitikai elemzőcég rendszerébe, ahonnan bizalmas információkat, leveleket és hitelkárnya információkat tulajdonítottak el.

 

 

A hatalmas adatvagyon végül a WikiLeaks birtokába került, amely a gyanú szerint vállalta, hogy az amerikai nemzetbiztonságra potenciálisan veszélyes üzeneteket publikálja. A feltételes mód azonban indokolt, mert Julian Assange oldala nem árulta el, hogy miként jutott a levelekhez, annak ellenére, hogy az Anonymous Twitter-oldalán külön megemlítette az adatok átadását.

"Úgy tűnik, hogy a WikiLeaks nyilvánosságra fogja hozni a decemberi támadás során kiszivárgott e-maileket. Ez azonban egy szánalmas, szerencsétlen és illegális cselekedet lenne a személyiségi jogok megsértése miatt" - nyilatkozta a cég, amely figyelmeztetett arra is, hogy könnyűszerrel lehet manipulálni az üzeneteket.

Az adatlopásról bővebben a Computerworld oldalán olvashat!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.