Hirdetés

Anonymus: elég volt a WikiLeaks-ből



|

A csoportnál betelt a pohár Assange agresszív pénzgyűjtő akciójától.

Hirdetés

Magyar idő szerint szerda délután alaposan összekülönbözött a hírhedt Anonymus hackercsoport néhány „vezetője” a WikiLeaks portál üzemeltetőivel, hiszen utóbbiak agresszív pénzgyűjtő kampányba kezdtek. A hír írásának pillanatában a webhelyen bármely kiszivárogtatott anyagra kattintva megjelenik a lentebb látható adománygyűjtő réteg, amelynek következtében az egyszerű látogató egészen addig nem férhet hozzá a kért dokumentum(ok)hoz, amíg hozzá nem járul pénzügyileg a WikiLeaks fenntartásához.


Az Anonymus ezen felháborodott tagjai szerdán elérték, hogy egy rövid időre eltűnjön a pénzgyűjtő réteg, ám végül az üzemeltetők visszatették, ráadásul a korábbi állapottól eltérően már nem csak a Global Intelligence kategóriába sorolt anyagoknál jelenik meg, hanem portálszerte mindenhol.


Az Anonymus ezen lépésre válaszul bejelentette, hogy a jövőben nem javasolja tagjainak a webhely lopott anyagokkal való ellátását, hiszen ezen információk elérésének ingyenesnek kellene lennie. Ezen felül elegük van abból is, hogy az utóbbi időben megváltozott a portál szerepe: korábban az információk szabad áramlásának jelképéről és technikai felületéről volt szó, míg mostanában Julian Assange inkább a személyes céljainak megvalósítására próbál pénzt kikönyörögni rajta.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.